Dermals & Divers

Bra att ha:
Mild antiseptisk rengöring
Kosttillskott eller se till att du äter nyttigt, gärna mycket frukt och grönt.
Mjukgörande salva/olja utan parfym (vid irritation och torrhet).

Gör så här:
Tvätta händerna noga. Ta bort eventuella skorpor från smycke och hålmynning med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket, för att undvika att skorpor kommer in i och river upp såret. Blöt en tops med sårtvätt och tvätta smycke och hålmynning. Tvätta noggrant men inte hårdhänt. Om du har känslig hy bör du torka bort sårtvätten med en ny tops så får du en mildare effekt.

Gör detta 1-2 gånger per dag i 2-4 veckor. Efter denna tid kan du dra ner på tvättandet och hitta en balans som passar dig och din läkning. Tänk på att inte tvätta för mycket.
Undvik bastu, solarium och simbassänger under läktiden eftersom det är mycket bakterier på sådana platser. Var försiktig med starkt parfymerade tvålar/schampon och aja baja med smink och hårspray. Låt aldrig någon annans kroppsvätska komma i kontakt med din dermal/diver innan den är helt läkt. Tänk på vilken sida du sover på. Tänk på att vara försiktig med telefonen. Undvik berusning under första läktiden. "Pilla" inte på din oläkta piercing i onödan.

Tänk på att dermal & divers är väldigt känsliga för tryck och skav. Det är inte ovanligt att kroppen stöter bort smycket även vid mindre belastning. Naturligtvis lämnar det ett litet ärr efter sig, så var försiktig med alla former utav skav/tryck. Det är alltså extra viktigt att man har fötterna på jorden och inser att man töjer gränserna för vad kroppen accepterar vid ingrepp som detta.

Vanliga problem:
Åtstittande kläder som skaver eller trycker, fritidsintresse eller arbete där upprepad friktion skapar problem t.ex. träning, ridning, klättring etc. Sömn – det är lätt att man sover på den! Se upp så att du inte fastnar i kläder, handdukar m.m.

Läktid:
1 – 3 månader
Tänk på att alla människor läker individuellt och detta påverkar läktiden avsevärt

Kom gärna in på en återkoll efter 2 veckor. Undrar du något eller får problem så ring, kom in eller maila oss.