Genital

Tala med oss för mer information om just den piercing du valt.

Bra att ha:
Mild antiseptisk rengöring
Kosttillskott eller se till att du äter nyttigt, gärna mycket frukt och grönt.
Mjukgörande salva/olja utan parfym (vid irritation och torrhet).

Gör så här:
Tvätta händerna noga. Ta bort eventuella skorpor från smycke och hålmynning med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket, för att undvika att skorpor kommer in i och river upp såret. Blöt en tops med sårtvätt och tvätta smycke och hålmynning. Tvätta noggrant men inte hårdhänt. Om du har känslig hy bör du torka bort sårtvätten med en ny tops så får du en mildare effekt.

Gör detta 1-2 gånger per dag i 2-4 veckor. Efter denna tid kan du dra ner på tvättandet och hitta en balans som passar dig och din läkning. Tänk på att inte tvätta för mycket. Vissa intima piercingar kan svida något vid urinering första dagarna. Se gärna till att ha en bra vätskebalans då detta minskar besvären.

Vid kvinnlig intimpiercing, använd gärna eller ha tillgång till trosskydd den första tiden.

Tänk på att testa er fram till vilka underkläder som är mest bekväma, använd det sunda förnuftet och undvik skavande kläder.

Undvik bastu, solarium, simbassänger och badkar under läktiden eftersom det finns mycket bakterier på dessa platser. Undvik att din piercing kommer i kontakt med parfymerade tvålar och schampon, raklödder mm. Undvik sexuell och oral kontakt med andra (även stadig partner). "Pilla" inte på din piercing i onödan. Glöm inte att kroppen prioriterar vad den läker så undvik berusning under första läktiden.

Vanliga problem:"Skavsår" till följd av till exempel kläder, sittande jobb, cykling etc. För tidigt "användande" p.g.a. dåligt tålamod :-)

Läktid:
1 – 12 månader.
Tänk på att alla människor läker individuellt och detta påverkar läktiden avsevärt

Kom gärna in på en återkoll efter 2 veckor. Undrar du något eller får problem så ring, kom in eller maila oss.